Financiƫle mogelijkheden om een leven lang ontwikkelen te stimuleren

Voor het volgen van scholing, of andere vormen van leren bestaan verschillende financieringsregelingen, denk bijvoorbeeld aan tegemoetkomingen in de kosten, subsidies en opleidingsfondsen. In het kader van ruimte in de regels heeft de SER recentelijk een overzicht gepubliceerd met nuttige regelingen en subsidies. EVC komt ook in dat rijtje voor.

Read more

Did You Know (Shift happens) 2018

We vertellen niets nieuws. Verandering de enige constante factor in het leven. Vanaf 2008 wordt jaarlijks op YouTube een update gegeven van Did You Know (Shift happens). Volg de link voor de meest recente versie: Did You Know (Shift Happens) - 2018 Remix. Met toenemende halfwaardetijd van kennis (de actualiteit van kennis wordt steeds korter) worden beroepsoverstijgende competenties steeds belangrijker.

Read more

Erkenning als EVC-aanbieder

Op 19 juli 2019 is de kogel door de kerk. Centrum voor Waardering van Capabiliteit is door Nationaal Kenniscentrum EVC erkend als EVC-aanbieder. De beoordelende organisatie was Testudo.

Read more

Leerrechten voor elke burger

Ria van ’t Klooster (Op de foto tweede van rechts, directeur NRTO): “Door leerrechten krijgen mensen zelf de mogelijkheid om de regie te nemen over hun loopbaan. De huidige tijd vraagt hierom. De NRTO is een groot voorstander van leerrechten waarbij mensen zelf kunnen bepalen waar ze die aan besteden. Want daardoor kunnen alle werkenden en werkzoekenden die opleiding kiezen die bij hen past en waar de arbeidsmarkt om vraagt.”

Foto: Jeroen Poortvliet

Read more

Werkgevers vergeten competenties. Wij niet!

In de Telegraaf van 17 april 2019 wordt geschetst dat werkgevers hun personeelstekort kunnen oplossen door veel beter te kijken naar de competenties van (potentiele) medewerkers. Centrum voor Waardering van Capabiliteit heeft juist daarvoor alle middelen in huis.

Read more

Website is live

Na maanden van bedenken, schrijven, weghakken, bijschaven, schuren en polijsten is de website van Centrum voor Waardering van Capabiliteit in de lucht.

Read more