Opleiding tot begeleider


Wilt u zich de kennis en het inzicht eigen maken over de manier waarop Centrum voor Waardering van Capabiliteit de rol van begeleider invult? U leert een kandidaat maximaal te ontzorgen. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is dat u met de kandidaat zijn kennis en ervaring inventariseert, zijn intake en ervaringsrapport invult en zijn portfolio opbouwt. Ook leert u hoe een ervaringscertificaat te interpreteren zodat u dat gedetailleerd aan een kandidaat kunt uitleggen als hij daar vragen over heeft. Als begeleider bent u de verbindende schakel tussen de kandidaat en de EVC-aanbieder. U weet de kandidaat te motiveren tot het leveren van maximale kwaliteit van zijn portfolio en ervaringsrapport. De ervaring leert dat kandidaten met een kwalitatief hoogwaardig portfolio en ervaringsrapport meer kans hebben op erkenning van hun competenties. U helpt tijdens een intakegesprek de kandidaat goed te reflecteren op zijn kennis en ervaring.
Aan het einde van de opleiding beschikt u over de kennis en het inzicht om zich met succes de vaardigheden rond begeleiding eigen te maken.

Voor wie? (aanstaande) EVC-aanbieders, Iedereen die zich het vak van begeleider a la Centrum voor Waardering van Capabiliteit eigen wil maken, leraren en docenten (om hun rol als studieloopbaanbegeleider verder te professionaliseren), hr-professionals en leidinggevenden (om de ontwikkeling van hun medewerkers nog beter te faciliteren)
Duur van de opleiding: vier dagdelen
Aantal deelnemers: 3-7
Prijs per deelnemer: € 895,00 excl. 21% BTW

Als u tot doel heeft om bij ons begeleider te worden, gaat een (gratis) intakegesprek van ongeveer een uur aan de opleiding vooraf. Aan het einde van dat gesprek krijgt u direct te horen of wij u als begeleider zouden willen inzetten onder voorbehoud dat u de opleiding met succes afrondt. Bij inzet als begeleider krijgt u de opleidingskosten, gespreid over zes begeleidingstrajecten van ons terug.